fredag 27 mars 2009

"Tasteline", rädda för LCHF-mat?

Jag brukar i bland gå in på "tasteline" (en receptsida på nätet) när fantasin tryter. Det finns massor av olika recept, GI, vegetariska, fettsnåla mm mm, men självklart inga LCHF-recept. Så jag mailade till dom och frågade varför.

Fick detta svar:

Hej
Jag följer dagens rekommendationer men håller mig oftast till mat med lågt Gi. Så småningom om även myndigheterna har kommit fram till att lchf är bra och inte medför någon risk för någon kan jag tänka mig att ta fram sådana recept. Men eftersom vi vänder oss till alla från barnfamiljer till åldringar vill vi hålla en nivå som funkar för de flesta.
Men något enstaka recept kommer jag säkert att ta fram under året.

mvh
Mia Troberg Elonq

Mindre och mindre trovärdiga

Jag tror att fler och fler av svenska folket börjar tappa förtroendet för SLV. Och det förstår man ju. Läs detta:
http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/26/livsmedelsverket-bluffar

söndag 22 mars 2009

Grundkurs i LCHF

Torsdagen den 16 april är det planerat en grundkurs i LCHF på studieförbundet vuxenskolan i Huddinge som jag ska hålla i. Kursen är på 3 ggr. Ska bli jätte roligt!

fredag 20 mars 2009

Sötsug


Idag bakade jag och Rasmus (sonen) chokladbollar. Riktigt goda! Men sötsuget kommer ju som ett brev på posten efteråt, och då gäller det verkligen att stå emot tills det har gått över. Innan jag gick över till LCHF, var jag ständigt sugen på antingen något sött eller mackor. Jag underhöll verkligen sötsuget med alla mackor och frukter jag dagligen tryckte i mig.
Nu är det verkligen en befrielse att slippa gå och vara sugen hela tiden. Visst, ibland som i dag t.ex, kan även jag bli riktigt sugen på nåt sött, men det är ändå inte på samma sätt som det var förut. Jag tar en, max två chokladbollar, men sen är det bra. Hade jag haft denna skål med chokladbollar framför mig för drygt ett år sen, hade jag nog ätit upp hälften på en gång.

tisdag 17 mars 2009

Debatt mellan Annika D och Annika R

Läste på kostdoktorn.se att Annika D ska vara med i "Gomorron Sverige" i morgonbitti efter kl 7. Hon ska debattera med Annika Rosengren.

Go Annika D!! : )

måndag 16 mars 2009

Mättat fett är farligt..

Ja, det fick man höra i går (sö 15/3) på Rapport. Den enda som blev intervjuad var den fettskrämda professor Annika Rosengren.
Varför frågade dom inte någon med andra åsikter om det mättade fettets farlighet?

Rapport hade tydligen blivit mailbombade av arga tittare (inkl mig) efter det här inslaget i går.
Folk reagerade på att bara en sidan i detta "fettkrig" fick komma till tals. Rapport gjorde därför en uppföljning på inslaget från i går som sändes i dag kl 19.30. Jag satt som klistrad framför TV:n och väntade på uppföljningen. Jag blev riktigt arg och besviken! Vilket skämt! Det var ju bara upprepning från gårdagen. En fettskrämd Ulf Bohman från livsmedelsverket pratade liksom Annnika Rosengren om hur farligt mättat fett är. Inte heller ikvällens inlägg fick någon med annan åsikt komma till tals. VILKET SKÄMT, RAPPORT!!!

LCHF; bäst för vikt, blodfetter och blodtryck

http://www.kostdoktorn.se/13-studier-lchf-bast-for-vikt-blodfetter-och-blodtryck

lördag 14 mars 2009

Mitt kylskåp

Detta hittar man i kylskåpet hemma hos mig:

ägg
smör
bregott
grädde
creme fraiche
ostar
majonnäs
meze
fil
mjölk (gammeldags el standard till sonen och mellanmjölk till mannen)
grönsaker
mörk choklad
oliver
salami
kassler
fläsk