mat för livet

onsdag 9 september 2009

LCHF i kombination med träning, hur bra är det egentligen?

Läs detta
http://callerobertsson.blogspot.com/2009/09/varning-for-lchf.html
Upplagd av Sarah N kl. 07:17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom)

Bloggarkiv

  • ▼  2009 (27)
    • ►  december (2)
    • ►  oktober (1)
    • ▼  september (3)
      • LCHF i kombination med träning, hur bra är det ege...
      • Mat till barnen
      • Ägg
    • ►  augusti (1)
    • ►  juni (1)
    • ►  maj (5)
    • ►  april (1)
    • ►  mars (10)
    • ►  februari (2)
    • ►  januari (1)
  • ►  2008 (20)
    • ►  december (2)
    • ►  november (8)
    • ►  oktober (9)
    • ►  september (1)

LCHF recept

  • Veckomeny
  • Recept

Lite hjälp på vägen till ett friskare och lättare liv

- Endast fullfeta produkter gäller. Glöm allt som heter "lätt" eller "mellan".

- Har du möjlighet, så välj ekologiska produkter.

- Stek inte i olja! Olja är värmekänsligt och tål inte upphettning över 100 grader. Det bildas då transfetter och annat som är skadligt för kroppen.

- Köp inte livsmedel som innehåller glutamat. Glutamat kallas även för smakförstärkare och E621. Man hittar glutamat i bl.a olika kryddblandningar som citronpeppar, aromat, buljonger, färdigkryddad mat, smörgåspåläggg som tex rökt/kokt skinka kalkon mm. (finns undantag)

- Tänk på att få i dig mycket av Omega-3 som finns i feta fiskar som lax, strömming, makrill, sill. Köp gärna omega-3 kapslar som extra tillskott. Jag brukar köpa en burk på apoteket eller hälsokost som heter "Omega-3 Forte" 1000mg
innehåller 70% omega-3.

ÄT OCH NJUT:

ägg i alla former (helst ekologiska)
fisk; feta fiskar som lax, makrill, strömming, sill
skaldjur
kött; nöt, vilt, lamm, gris
lever
fågel; kyckling, kalkon
mejeriprodukter; smör, bregott, grädde, mjölk, fil, yoghurt, cremé fraiche, gräddfil, ost, fetaost, mozzarella, keso, haloumi,
oliv- och rapsolja (kallpressad och ekologisk)
oliver
avokado
bär
nötter; macadamia, paranötter, mandel, valnötter, pecannötter.
grönsaker
majonnäs


ÄT MED MÅTTA:

frukt
mörk choklad (minst 85% kakaohalt)
nötter och frön
alkohol


UNDVIK:

margariner; flytande smör&rapsolja, becel, lätta, milda mm
socker; godis, läsk, kakor, glass
spannmål; pasta, ris, potatis, bröd, gröt, müsli, frukostflingor
snacks; chips, salta pinnar, popcorn mm
majs och majsprodukter
couscous
bulgur
öl
torkad frukt
vindruvor
korv och vissa charkvaror; innehåller många tillsatser som tex glutamat och socker, men det finns en del goda undantag. Titta på innehållsförteckningen efter hög kötthalt och så lite tillsatser som möjligt.
hel- och halvfabrikat

Länkar

  • Kostdoktorn.se
    Zoodles Carbonara
    1 år sedan
  • Kost och hälsa
    Paleoträffar i Uppsala
    10 år sedan
  • Doktor Dahlqvists blogg
    Annika Dahlqvists blogg om LCHF - till 2011
    13 år sedan
  • MF Hälsoutbildningar
  • Ulf Ravnskov - kolesterolmyter
  • Esoteriskt

Om mig

Mitt foto
Sarah N
Utbildad kostrådgivare med inriktning på LCHF. 2001 fick jag typ1 diabetes och har sedan dess levt med svängande blodsocker och candidaöverväxt i magen ända fram till feb -08 då jag började med LCHF. Detta tack vare en god vän till min mor som tipsade mig om Annika Dahlqvist och hur hon hade hjälpt flera diabetes typ2- patienter att bli så gott som friska. Jag blev intresserad och läste allt och lite till om LCHF och Annika D. Jag började genast att plocka bort kolhydraterna med stort K. (Bröd, pasta, potatis, ris) som ersattes av naturligt fullfeta produkter. En del skeptiska personer menar att detta är en diet man äter en period för att gå ner i vikt. Dessa personer kan inte ha mer fel. Detta är ingen diet, detta är en kost som ALLA, mer eller mindre borde äta av för att förebygga sjukdomar och ohälsa och för att hålla vikten. DETTA ÄR MAT FÖR LIVET!
Visa hela min profil
Temat Vattenstämpel. Använder Blogger.