söndag 19 oktober 2008

Storken är på väg..



Min "lilla" lillasyster har blivit stor! Hon ska bli mamma i sommar. Min syster och hennes sambo har ätit LCHF kost i ca 1 månad och mår riktigt bra nu. Och självklart rekommenderar jag henne att fortsätta med denna kost även under graviditeten.
Att tänka på att få i sig mycket omega-3 är super viktigt när man är gravid. Men det vet min lillasyster redan eftersom hon är klok och lyssnar på storasyster. ; )

Ett citat ur boken "stenålderskost" av Frank Nilsson

"
Läkaren Olle Haglund forskar på hjärnans fettsyror. Enligt honom har fostret företräde till mammans fettsyror, så att om mamman är dåligt försedd med omega-3 tar fostret omega-3-fett från mammans hjärna under graviditeten. Mammans hjärnvolym kan därigenom sjunka så mycket som fem procent och det kan ta så lång tid som sex månader innan detta är återställt. Han menar att många graviditetspsykoser kan ha detta ursprung.
Man kan också förmoda, att spädbarnet också under den viktiga amningsperioden, kan ha svårigheter att få tillräcklig tillgång till omega-3.
Detta har svåra konsekvenser.
Det har visat sig att de s.k. bokstavsbarnen, d.v.s. de som har en bokstavskombination som betecknar deras diagnos (ADHD, DAMP, dyslexi, dyspapsi o.s.v.) alla har underskott av omega-3 i sin hjärna."

Inga kommentarer: