torsdag 16 oktober 2008

Ökat intresse

Jag får höra av de personer som jag har introducerat LCHF för, att deras vänner, arbetskollegor mfl blir nyfikna på deras nya matvanor och vill veta mer. Det verkar som att fler och fler människor inser att livsmedelsverkets rek om att äta nyckelhålsmärkt och fullkornsprod, varken gör oss friska eller slanka utan snarare tvärt om.

3 kommentarer:

Ataharis sa...

Hej!

Kul att se fler ettor som bloggar!

Jag är också en typ etta men med diabetes i snart 16 år. Ingen egen produktion kvar, makroalbumi (fick provsvar idag) igen. LCHF funkar kalasbra, men för mig med gastropares som inte kan äta grönsaker (utom kokt rotfrukt) eller kött så blir det enahanda. Jag tappar sugen helt enkelt, i kombo med mycket jobb, ingen matlust och ingen matork. Och då går värdena givetivs upp och blir rätt så oförutsägbara. Har du nåt tips på hur man motverkar detta? Hur man lyckas med att hålla motivationen igång - för hur välgörande det än är för hälsan och måendet så tappar jag motivationen ...

Du kan hitta min LCHF-blogg på http://atahariskost.blogspot.com

Sarah N sa...

Hej ataharis!

Är man väldigt stressad så påverkas ju kroppen på olika sätt. Man kan tappa matlusten och orken som i ditt fall.Och då är det ju klart att blodsockervärderna påverkas rejält.Och med svängande blodsocker mår man ju inte speciellt bra av. Och det brukar även resultera i att man inte orkar bry sig om vad man äter eftersom värderna "ändå är så dåliga" och så har man fastnat i en ond cirkel.

Det enda tips jag kan ge dig är att skapa nya rutiner. Sätt din diabetes i första hand och låt jobbet få komma sen.
Jag tror att så länge du jobbar på som du gör, så blir det svårt att
hitta motivationen till att äta rätt.

/Sarah

Lisa P sa...

Hej Sarah,
jag pratade med Lars J idag och han mår jättebra av LCHF och är så tacksam för dina råd och ditt intresse. Han har också nu kommit ner under 83 kg och är så tacksam. Ingmarie har också gått ner 2 kg. Ska hälsa från båda att du ger så bra och lättförstådda råd och Lars har fått så mycket energi så han vet inte riktigt vad han ska göra av den.
Fortsätt så min flicka!
Yngve åt LCHF hela helgen och bara njöt.
Hälsar Mumzie, som mår alldeles förträffligt bra till både kropp och själ.